Pipebeslag

Pipebeslag beskytter taket der hvor pipa går gjennom. Et dårlig tilpasset eller ødelagt pipebeslag kan gi fukt og frostskader langs hele pipeløpet. Velg riktig type, farge og materiale når du skal velge pipebeslag.

Brodin AS Blikkenslagermestere har forbedret norske tak siden 1938.

Hva er et Pipebeslag?

Et pipebeslag er den delen som gjør at det ikke renner vann mellom pipa og taket. i følge SINTEF er det “en type tak og pipebeslag for avskjerming mot nedbør. Les mer her.

Pipebeslaget er i all hovedsak laget i metall og vil være synlig i overgangen fra taket til pipa. Et ødelagt eller lekk pipebeslag hindrer ikke at vann kan komme inn i huset og kan følge pipa gjennom flere etasjer. Dette kan resultere i betydelige fukt og vannskader fra tak til kjeller. Les om flere eksempler her.

Viktig når du skal velge pipebeslag

Etter som de fleste tak og piper er forskjellige, bør pipebeslaget lages etter egne mål som blant annet tar høyde for takets vinkel, pipas bredde og høyde. Det er viktig å få pipebeslaget spesialtilpasset av en blikkenslager for å forhindre lekkasjer. Vi i Brodin AS Blikkenslagermestere har eget verksted i Oslo sentrum, hvor vi spesialfabrikerer de fleste deler til tak og pipe. Vår erfaring strekker seg tilbake til 1938, og våre blikkenslagere tar gjerne en gjennomgang av hva du trenger. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Typer pipebeslag

Det finnes mange forskjellige farger, materialer og typer pipebeslag. Vi skiller hovedsakelig mellom to typer:

1. Helkledning av pipen

Dette er et pipebeslag som dekker det meste av pipa og beskytter veldig godt mot vær og vind. Den må spesiallages til hver pipe og passer godt om pipa er i litt dårlig stand. En helkledning av pipa vil kreve mindre vedlikehold og holde pipa beskyttet i mange år.

2. Pipebeslag ved foten

Den vanligste typen pipebeslag er å kun dekke foten av pipa. Vi anbefaler å kombinere pipebeslag ved foten av pipa med pipehatter. Les mer om pipehatt.

Materialvalg

Materialvalg er også viktig når man skal velge pipebeslag og de forskjellige materialene har forskjellige bruksområder. Det finnes mange typer materiale, men de vanligste typene er:

Stålpipebeslag

Dette er den vanligste typen pipebeslag og lages i veldig mange farger. Stålpipebeslag selges stort sett lakkert med miljølakken Greencoat. Vi kan også spraylakkere stålpipebeslag med spesielle farger ved behov. Mange husker den gamle typen stålpipebeslag, med mye flassing og rust. Den nye typen stålpipebeslag, lages av stålplater som har lengre levetid og krever mindre vedlikehold.

Sinkpipebeslag

I Norge har bruken av sinkpipebeslag lange tradisjoner. Sink tak og sinkpipebeslag er veldig populært i bruk sammen med funkisstilen på bygninger fra 20 tallet og frem til i dag.

Kobberpipebeslag

Kobber har lenge vært det edleste metallet brukt til tak, piper, og takrennesystemer. Kobberpipebeslag er både estetisk og praktisk, med lengre levetid enn de andre typene ettersom de ikke ruster. Har man kobbertak er det viktig å velge kobberpipebeslag, ettersom kobberet kan reagere med andre metaller og ødelegge dem. I følge verneorganisasjonen Bygg og Bevar, passer kobber også veldig bra til kompliserte former, eksklusive og ærverdige bygg.

Vi i Brodin AS Blikkenslagermestere jobber også med forskjellige typer falser. Det er i all hovedsak enten rette eller svingte falser. Rette falser er raskere å utføre og litt billigere. Svingte falser tar ofte litt lengre tid, men gir et veldig pent resultat. Ta gjerne kontakt med oss i Brodin AS Blikkenslagermestere for råd om ditt pipebeslag.

Hvorfor velge oss?

Brodin AS Blikkenslagermestere i Oslo leverer håndverk til avtalt tid, med en konkurransedyktig pris til private og bedrifter over hele østlandet. Siden starten i 1938 har vi i Brodin AS Blikkenslagermestere levert alt av hva tak og fasade trenger for å takle det harde norske klima. Enten det er takrenner, pipebeslag, rensing av tak eller fjerning av snø/is, kan våre profesjonelle blikkenslagere utføre jobben. Vi monterer selvfølgelig også snøfangere, takstiger, alt du måtte trenge av beslag og rehabilitering av piper. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, så kommer vi gjerne på befaring og utarbeider tilstandsrapporter/tilbud ved behov.
Flere tjenester