Snøfanger

Snøstoppere er en nødvendighet på de fleste tak i Norge og er nevnt i byggeforskrifter og lokale politivedtekter. Snøstopperen hindrer at snø og is ramler ned fra tak og skader personer eller eiendeler på gateplan. Snøfangere skal monteres etter snøskjema og ta hensyn til takets lasteevne og vinkel.

Brodin AS Blikkenslagermestere har forbedret norske tak siden 1938.

Hva er en snøfanger?

Snøfangere brukes til å forhindre ras av snø og is fra tak. I store deler av Norge er det til dels mye snøfall gjennom vinteren. Når et bygg har en takvinkel som kan defineres som skråtak, er det viktig å sørge for at snøen ikke ramler ned og skader personer eller eiendeler som befinner seg under. Snøfangere kommer i mange former og fasonger, men er som regel i lakkert stål, kobber eller sink.

Hva brukes den til?

Bruk av snøfangere er så viktig at det nevnes i både byggeforskriftene og lokalt i politivedtektene. I mange tilfeller kan hus eller gårdeier bli stilt ansvarlig for skader forårsaket av ras. I Direktoratet for byggkvalitets siste Byggtekniske (TEK17) § 10-3. Nedfall fra og sammenstøt med byggverk, kommer det frem at:

“Snø og is skal ikke medføre fare for ras på områder der personer og husdyr normalt oppholder seg. Dette omfatter alt areal som ligger inntil byggverket, slik som vei, fortau og utearealer. Det gjelder også balkonger og terrasser som ikke er avsperret. I området rundt en bygning må en anta at personer kan oppholde seg og barn leke, så lenge området ikke er fysisk avsperret.

Tak med tilstrekkelig fall for at snø kan rase, må sikres i sin helhet med snøfangere. En må være særlig oppmerksom på sikring av tak som vender ut mot atkomst til bygning, inngangspartier og lignende. “

Hva er viktig når du skal velge snøfangere

Det viktigste når du skal velge snøfangere er at det monteres etter snøskjema, takets lasteevne, vinkel og mange andre byggtekniske hensyn. For en kunde blir det viktigste å velge en type snøfanger som passer til taket. Hvilken som passer best til taket avhenger av takets farge og materiale. Det er ikke det samme å ha snøfangere til takstein, som til et kobber-eller sinktak. Snøfangere til kobbertak bør være i kobber etter som andre metaller kan reagere dårlig med kobberet. Den vanligste typen snøfangere er i stål og passer fint med de fleste typer takstein.

Typer snøfangere

Det finnes mange vidt forskjellige snøfangere, man kan dele dem opp etter materiale de er laget av.

Stålsnøfanger

Stålsnøfanger kommer enten lakkert, plastbelagt eller ubehandlet. Dette er den vanligste typen snøfanger og passer veldig godt til tak med takstein, sink eller aluminium. Sønfangere kommer i mange farger så de er lette å tilpasse takets farge.

Kobbersnøfanger

Kobber er det edleste metallet som er vanlig å bruke til tak og snøfanger . Det er viktig å bruke kobbersnøfangere når taket er tekket med kobber. Kobber kan reagere dårlig med andre metaller og det kan ødelegge andre metaller. Kobbersnøfanger vil vare veldig lenge og gir et eksklusivt uttrykk til bygget.

Hvorfor velge oss?

Brodin AS Blikkenslagermestere i Oslo leverer håndverk til avtalt tid, med en konkurransedyktig pris til private og bedrifter over hele østlandet. Siden starten i 1938 har vi i Brodin AS Blikkenslagermestere levert alt av hva tak og fasade trenger for å takle det harde norske klima. Enten det er takrenner, pipebeslag, rensing av tak eller fjerning av snø/is, kan våre profesjonelle blikkenslagere utføre jobben. Vi monterer selvfølgelig også snøfangere, takstiger, alt du måtte trenge av beslag og rehabilitering av piper. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, så kommer vi gjerne på befaring og utarbeider tilstandsrapporter/tilbud ved behov.
Flere tjenester